Vokalensemblet Vigdis

Vokalensemblet Vigdis har siden foråret 2022 haft til huse i Solbjerg Kirke.

Vigdis er et ambitiøst, ligestemmigt kor for kvinder på højt niveau med musikskabelse, musikalsk dygtiggørelse og et stærkt socialt sammenhold i fokus. Vigdis er også et ungt kor i den forstand, at det startede op i sommeren 2020, og at alle 25 sangere er unge kvinder i 20'erne.

Trods korets korte levetid har alle sangere mange års erfaring fra nogle af Danmarks bedste amatørkor, herunder DR Pigekoret, Camerata, DUVE og Århus Pigekor. Vigdis er et ambitiøst kor, som både arbejder med klassisk musik og rytmiske arrangementer. Og koret har et ønske om at nå ud til mange forskellige publikummer. 

Musikken er korets centrum, og sammen med dirigenten Marcel Gaul har koret høje ambitioner for den musik, som de skaber. Koret vil fremhæve “styrken i kvindestemmen” og vil vise den danske musikscene, at der ikke kun eksisterer pigekor, men også kvindekor med power. Et motto for koret er derfor ”hver sin stemme, men sammen én”, som kommer til udtryk ved korets samlede vokalklang. Koret har for øje at være folkeligt frem for elitært og forsøger at nå et bredt publikum.

Læs mere om Vokalensemblet Vigdis på Facebook